ESPORT I FAMILIA

INTRODUCCIÓ

En aquest document us volem presentar un programa que, més enllà de ser una alternativa turística, pretén oferir una manera diferent de gaudir l’oci familiar.

Hem decidit incloure el terme ESPORT EN FAMÍLIA en el títol no només perquè il·lustra molt bé el que us volem oferir, sinó perquè el terme en sí mateix té un significat propi que considerem molt escaient per a unes vacances familiars.

L’esport en la vessant familiar pot esdevenir una manera integradora de desenvolupar i potenciar els lligams familiars. Tot i així, no és habitual practicar l’esport de forma conjunta entre tots els membres de la família; molt sovint es treballa totalment per separat o bé uns fan esport mentre uns altres en són espectadors.

En l’esport, la competició moltes vegades ha eclipsat un objectiu molt més important en relació a valors esportius: el concepte d’excel·lència esportiva. Aquest és el que ha de permetre que tothom participi però a la vegada que millori i tregui el millor de si mateix.

Una bona opció per ocupar les vacances pot ser invertir temps amb el nostre entorn més proper (família, amistats) i fer-ho de forma activa.

Tenim l’ocasió de potenciar valors com compartir, col·laborar, comunicar, assumir responsabilitats o respectar la natura i el nostre entorn.

Els lligams que es desenvolupen entre els/les esportistes d’un equip ens serviran encara més per fomentar la nostra gran unitat esportiva, que és la família.

El mateix ho podem trobar i complementar amb activitats de lleure, culturals i també de descans i sobretaula, com també passa en les concentracions d’esportistes d’un cert nivell on els lligams entre ells/es acaben optimitzant-se.

Per tant, unir els conceptes d’Esport i Família ens ajudarà a millorar els vincles entre tots els membres de la família.

La vostra participació en Esport i Família - Turisme Actiu ja ha de començar amb l’elecció de les activitats i en la programació i preparació de les mateixes, heu d’aconseguir arribar a un equilibri entre tots els vostres interessos i possibilitats.

Des de la nostra organització us facilitem tota la informació necessària d’una forma estructurada per tal que pugueu fer aquesta tasca, però en cas de no ajustar-se a les vostres característiques familiars, un tècnic es posarà en contacte amb vosaltres per acabar-ho d’ajustar.

És important que tots els membres de la família participin en el formulari de reserva i en l’elecció de les activitats. També que trobeu un equilibri entre activitat i descans i que tots els membres familiars tinguin atesos els seus interessos.

Des del nostre club us ajudarem a que l’activitat tingui dinamisme i la pugueu fer tots/es, serem els vostres entrenadors personals (en aquest cas familiars) i vetllarem per dinamitzar i mediar en els habituals conflictes que sorgeixen en les pràctiques esportives de la mateixa manera que potenciarem el desenvolupament personal.

El sistema de competició estarà poc present i ens centrarem en la superació de reptes cooperatius establerts de manera que totes les famílies poden guanyar. L’objectiu no serà fer-ho millor que una altra família sinó treure el millor esportivament parlant de cadascuna.

Buscarem molt el desenvolupament de la comunicació, del treball en equip i dels lligams afectius.

Per facilitar-ho hem seleccionat un menú d’activitats diferents buscant enriquir el bagatge experimental esportiu de tots els/les membres del grup.

A més, gaudirem d’un entorn realment privilegiat: un refugi de muntanya ubicat al Pre-Pirineu on també treballarem continguts de sostenibilitat, hàbits saludables i respecte per l’entorn natural, pels animals en general i de manera molt concreta pels gossos de trineu de Cau de Llops.

També hem dissenyat horaris amb estones on sereu tots junts i estones on els nens/es i joves puguin tenir el seu propi espai.

PRESENTACIÓ

Des de gener del 2020 el Club Esport i Salut Catalunya gestiona el Refugi de l’Arp, situat a l’estació d’esquí de Tuixent-La Vansa.

Com a refugi, oferim servei d’allotjament a més de bar i restaurant durant tot l’any.

Pel que fa les activitats, treballem juntament amb Cau de Llops per oferir activitats vinculades al múixing, esport realitzat amb gossos de trineu.

Les activitats amb els gossos són diverses i es poden realitzar durant tot l’any. Els circuits en trineu, el cani-rando o la descoberta dels gossos en són un exemple. Podeu consultar tota l’oferta al web www.caudellops.com.

Al refugi també disposem de raquetes de neu, patinets de muntanya, un circuit d’orientació, una zona d’escalada i material per a la18 pràctica del tir amb arc.

Entre les activitats proposades estem treballant per fer un programa de vacances en família on tindreu la possibilitat de contractar paquets de 3, 4 ó 7 nits. A l’apartat de planificació i tarifes ho trobareu tot més detallat.

A partir del març del 2020 la COVID-19 ens ha obligat a implementar determinats canvis en els nostres serveis. Aquesta nova normalitat ha provocat canvis organitzatius en el nostre refugi i per això hem dissenyat aquesta proposta que s’adapta als nous requeriments sanitaris i que pot esdevenir una molt bona oferta de turisme actiu.

La idea és planificar activitats per, com a molt, 20 persones distribuïdes en 5 possibles nuclis familiars (tenim 5 habitacions). Com a qualsevol refugi, comptem amb zones comuns compartides i, per aquest motiu, i sobretot, per garantir la vostra comoditat, considerem que val la pena pujar amb un grup conegut.

Dins del nostre “ESPORT I FAMÍLIA - TURISME ACTIU” teniu un menú amb totes les activitats incloses en el preu. Hem dissenyat un programa de preu únic, que només variarà en relació al número de membres que vingueu.

Entenem que l’esport en família ja comença amb la preparació de l’activitat i per tant, s’ha d’omplir un formulari on haureu de triar entre diverses activitats (poden ser menys i ser substituïdes per descans o altres no programades).

Hi haurà activitats per fer tots junts/es però també n’hi hauran per fer-les sol/a o amb altres membres que estiguin presents. Per exemple, els/les adolescents que volen tenir un horari i un espai específic per ells/es.

A continuació us mostrem les activitats que fem amb una petita explicació de cadascuna. Les activitats estan distribuïdes en 3 blocs: bloc 1, bloc 2 i bloc 3.

Þ Del bloc 1 heu de triar 1 activitats.

Þ Del bloc 2 heu de triar 3 activitats.

Þ Del bloc 3 heu de triar 4 activitats.

Totes aquestes activitats les teniu incloses amb el preu que pagueu. Una vegada hagueu formalitzat la reserva fent el formulari que us trobareu al final del dossier, ens posarem en contacte amb vosaltres per si seguiu tenint dubtes i per establir la planificació final.

És important que decidiu quants dies voleu passar al Refugi abans de triar les activitats.